TESTTUDATOSSÁG TARTALMA III. - SAJÁT FELELŐSSÉGED FELVÁLLALÁSA

A tudást tanulással lehet elsajátítani, és világunk megismerésével. A tudatosságunkat tapasztalattal, és önmagunk értelmi, érzelmi megismerésével. Ugyanakkor a tudás, és a tudatosság is felelősség! A tudás elsősorban mások felé való felelősség, és másodsorban magad felé. A tudatosság elsősorban magad felé felelősség, és másod sorban mások felé.

A testtudatosságod a saját felelősséged! Hát ezért nem akarnak oly sokan figyelni a saját testükre, vagy tudatosan élni! Sokszor úgy érzem, még gyerekcipőben járunk ezen az úton. De nem védekezni kell a történések ellen, hanem felelősségteljesen beleállni a dolgainkba, felnőve igazi önmagunkhoz!

Három dolgot tisztázzunk magunkban:

 1. Amit hosszú évek alatt, tudatlanul, vagy tudattalanul, de módszeresen helytelenül tettünk ebben az esetben önmagunkkal szemben, testi szinten, azt nagyon kevés esetben lehet 1 alkalommal teljesen helyrehozni. Ugyanúgy egy folyamat valamit helyrehozni. Ez a fizikai, földi lét velejárója. Vannak csodák, ezért ne zárjuk ki, hogy egy alkalom után minden rendeződik fizikailag, de nem ez a jellemző! A csoda nem tervezhető. A csoda spontán megtörténik.
 2. Minden test egyedi! Mindenkinek más hozza el a kívánt változást! Ne dőlj be a tutti dolgoknak, melyek illúziókkal kecsegtetnek. Kezd el, próbáld ki, és figyeld, hogyan válaszol rá tested! Hangolódj önmagadra!
 3. A fájdalommal, és a testünkkel kapcsolatos félelmeinket, hiedelmeinket, tudásunkat át kell alakítanunk, le kell építenünk, mely csak tapasztalat útján érhető el. Ha változást szeretnénk, akkor ki kell próbálni, és meg kell engedni magunknak a tapasztalást, még ha fájdalmas is, vagy ha az eddigi ajánlások szerint nem működik, vagy éppen ellenjavallt. Önmagaddal kapcsolatos akadályok sokszor csak a gondolataidban vannak, és onnan akadályoznak. Hát alaposan válogasd át gondolataidat! Nem kell mindentől megijedni! Több van benned, és többet bírsz, mint azt valaha is gondoltad volna magadról!

Szeretem, ha megtalálnak dolgok, melyben másvalaki, már pontosan leírja azt, amit át szeretnék adni. Az alábbi link egy részét szeretném megosztani veletek itt is, mely konkrétan a testünkre vonatkozik. (Akit érdekel a teljes cikk, azt ezen a linken elolvashatja: http://www.krisztinews.com/rolad_felelosseg/ )

„“Honnan vegyek energiát?”

Akkor most nézzük az energiaszintedet. A technika ugyanaz:

 1. Felméred a helyzetet, és szembe nézel a ténnyel, mely szerint az energia állományod a csőd szélén áll. (Természetesen ennek Te Magad vagy az oka, még ha nem is tudatosan, nem szándékosan rontottad le az állapotodat.)
 2. Keresel valami elfogadható módszert az energiád növelésére.
 3. Ha nagyban gondolkodsz, akkor felkutatsz “energiabomba” embereket, akik hajlandók megosztani veled a módszereiket.
 4. Időt hasítasz ki a “nem létező” idődből és beírod a naptáradba, hogy x napokon y ideig az energiád növelésével törődsz.
 5. Legyőzöd a kezdeti ellenállásodat, (mely szerint ez az egész egy jó nagy butaság, nem létezik semmiféle hülye energianövelés, amikor a főnököd, a családod, a közlekedés, a konkurencia, a NAV, a sok “bunkó” kuncsaft mind a véredet szívja…) és nekiállsz.
 6. Megfigyeled, hogy nő-e az energiád az adott módszerrel. Ha fokozni akarod a növekedést, kipróbálsz újabb módokat addig, amíg megtalálod a számodra legjobban működőt.
 7. Kitartóan végzed az energianövelést, nem csak pár napig, hanem tovább.
 8. Amikor végre buzogsz az energiától, akkor kicsit lazábban veheted a témát.

 

Mi van akkor, ha a kétely erősebb? Mi van, ha kevés az önbecsülésed, úgy érzed, hogy kevés vagy a felelősség vállaláshoz? Mi van akkor, ha semmihez nincs erőd, ha fáradt vagy? ... Soha nem késő, bármikor felállhatsz. Fejlesztheted a személyiségedet, hogy a kudarcok ne gyengítsenek, hanem erősítsenek, mert a személyiségünk erősítésére hivatottak. Pl. megtanulhatod a pozitív gondolkodást, megtanulhatod a múltad lezárását, és fejlődhetsz először kisebb majd egyre nagyobb feladatok kitűzésével és végrehajtásával.

Hajlandó vagy-e egy ici-picit nagyobb erőfeszítést tenni? Valamit valamiért! Energiát fektetsz be, több energiád lesz. Időt fektetsz be, több időd lesz. Pénzt fektetsz be, több pénzed lesz. Szeretetet fektetsz be, több szeretetet kapsz!

A világ úgy van összerakva, hogy amikor megtanultál valamit, az irányítás átkerül a mélytudatba, és már automatikusan meg tudod csinálni. Felszabadul a tudatos elméd az új tudás számára. Ez nem véletlen! Mindig tegyél magad elé tanulnivaló feladatot, így vállalhatsz felelősséget. Ha nem teszed, sebaj. Akkor a sors tesz eléd megoldandó feladatokat, csak nem biztos, hogy tetszik majd…”

Miért élek még oly sokan tudattalanul? Nem azért mert nem tudnak, vagy nem állnak készen, hanem azért, mert nem képesek felvállalni saját életük, gondolataik, szavaik, tetteik iránti teljes felelősségüket! Úgy belül, mint kívül. Tudatosság a gondolatok, szavak és tettek sokasága. A tudatos gondolatok és a szavak mindezidáig megszülettek, de a tudatos tettek lassan-lassan. Miért? Mert visszafelé végignézve a történelmen, nem találunk rá megfelelően működni tudó ajánlást. De lehet az is, hogy elhallgatják... ki tudja? Jól van-e ez így? Teljes-e ez így? Elegendő-e ez így? Majd utódaink megmondják! A lényeg, hogy tegyük meg minden tőlünk telhetőt! Magunknak csináljuk, magunkért. Magunknak csináljuk? Magunkért?

Madách Imre: Az ember tragédiája

„Ah élni, élni: mily édes, mi szép! És úrnak lenni mindenek felett. Nemes, de terhes, önlábunkon állni. 

Küzdést kívánok, diszharmóniát, Mely új erőt szül, új világot ád, Hol a lélek magában nagy lehet, Hová, ki bátor, az velem jöhet.”

I. m. II. szín;

 

„Nem az idő halad: mi változunk, Egy század, egy nap szinte egyre megy.

Amit tapasztalsz, érzesz és tanulsz, Évmilliókra lesz tulajdonod.”

I. m. III. szín;

 

„Minden, amit hallasz, az vélemény, nem tény. És minden, amit látsz, az nézőpont, nem a valóság.

(Marcus Aurelius)

Ez utóbbit így folytatnám: Minden igazság ott van benned, melyet csak te tudsz felfedezni.

Ez egyben a legnehezebb, legfélelmetesebb, és a legcsodásabb egész létezésünkben, mely által visszaadod önmagadnak a szabadságodat!