TESTTUDATOSSÁG TARTALMA I. - A TESTÉRZET

Talán más szemszögből is gondolhatnál a testedre, annak folyamataira… a teljesség igényével.

Mindig lenyűgöz testünk intelligenciája, ezért is íródott ez a cikk... illetve 3 egymást követő cikk. Mi ihlette meg? Látom a környezetemben élőkön, hogy sokszor evés után elszáll minden erejük, és le kell feküdniük akár csak egy fél órát aludni, hogy a nap további részében is létezni tudjanak.

Az evés elsődleges célja a testünk energiához juttatása. De mi van akkor, ha napközbeni evésünk után, ez az álláspont nem mindig teljesül, mert mégis annyira fáradtak vagyunk, hogy le kell feküdnünk aludni? Elszáll minden erőnk. Mi van akkor, ha ételallergiánk, vagy ételintoleranciánk alakul(t) ki (laktóz, glutén stb.)? Haspuffadás, szorulás, vagy épp hasmenést okoznak ételtípusok, melyek azelőtt nem. Gondolhatnánk, hogy ezek betegségek, vagy bizonyos betegségek okozzák. De mi van, ha a panaszoknak a kivizsgálások szerint semmi más kiváltó oka nincs? Talán pszichoszomatikus?

Mindegy miben hiszel, vagy nem hiszel, mert globális szintű a változás, amit te is tapasztalhatsz a testeddel kapcsolatban! Vizsgáld meg ezt egy ilyen nézőpontból is önmagadon belül! Változik a világ, és vele változol te is! De most ne arra figyelj, mi történik kívül! Tudd, hogy milyen folyamat megy végbe benned, belül! Hogy akarod-e ezt tudni, vagy sem, nem játszanak szerepet ebben. Vidd fókuszod önmagadba, figyelj, és tapasztalj! Leleked rezgése emelkedik, és ezt követi a tested. Földi hitedtől, vagy dolgokról való meggyőződéseidtől függetlenül! A lélek rezgésének emelkedése megemeli a test rezgését, azaz a test követi a lelket. Az, hogy ez milyen rezgési tartományban kezdődik el, az mindenkinél a testének egyedi energiamintázatához igazodik. Ez 2 módon nyilvánul meg testünk segítő szándékaként.

  1. Változóban az emberek étkezésének szokásai. Ha nem figyelünk eléggé erre a folyamatra, és belső sugallataink ellenére mégsem változtatunk, akkor ezt a folyamatot testük segíti visszajelzésekkel. Ezek nem betegségek, hanem egy természetes folyamat velejárói. De mi a változás? Figyelmesebbnek kell lennünk a megérzéseinkre, érzelmeinkre, amit a testünk is szinkronban követ, és érzékenyebbé válik. Tehát valójában felélednek, finomodnak belső iránytűid, ami nem betegség. Nagy szavakkal: evolúciós (globális) tudatossági fejlődés (egyéni), emelkedés. De ez is, mint minden nézőpont kérdése. A következő cél testi szinten a tejtermék, szénhidrát, húsmentes étkezés. Érzelmi, lelki szinten a belső finom érzékelés. Az átmenet mindenkinél egyedi. Van, akinél hosszabban toleráns, és van, akinél hirtelen drasztikusabb, illetve ezek közötti átmenetek. Lehet nem figyelni a jelekre, de ne lepődjünk meg, ha hasmenés, haspuffadás, hányinger, hányás, rossz közérzet, és még sorolhatnám, jelentkezik egészségesnek vélt embereknél. Fogadd el ezt, és változtasd meg kedvedre a tested jelzéseinek megfelelően étkezésedet. Az illik hozzád a legjobban, amit a tested segítségével kialakítasz! Visszajelzésekkel fogja ezt segíteni a tested! Átalakulóban az eddig elfogadott, és ismert emberi étkezési piramis elrendezése, és összetétele is. 
  2. Megváltozik testérzetünk, és sokkal fontosabb lesz testünkkel való törődés, mert jobban fogja igényelni! Mit jelent ez? Még jobban fokozódó korlátozott mozgástartományok nyak-váll-derék-forgó-térd szinten. Sokkal kevesebbet tudsz dolgozni, mint régen ugyanannyi idő alatt. Szárazabb, vagy épp zsírosabb bőr. Még hidegebb, vagy forróbb testérzet, attól függően, ki, milyen típus. Hajhullás stb..  Mi a helyes ebben az esetben? Kérdezd meg magadtól! Tudni fogod a választ! Sport, séta, masszázs, jóga, szabadtéri tevékenység stb.. Kerüld a mesterséges dolgokat! Kend be! Lazíts! Meditálj! Nyújtsd meg! Kapcsolódj ki a természetben! Lélegezz helyesen! Ha nem hagy nyugodni az érzés, mert annyira kívánsz csokit, hamburgert stb. egyél egyet boldogsággal, szabadsággal! Kezd el! Rengeteg lehetőséged van! Élj bármelyikkel, melyről érzed, hogy jó a testednek, hogy számodra jó, jobb, sőt legjobb legyen a saját testedben élni! Megváltozik a testünkről alkotott képünk, mert megváltozik a kapcsolatunk a testünkkel!

Mindkkét kapcsolatkialakítás segíteni fog szabad érzésekkel, erős érzésekkel, békés érzésekkel telten testkapcsolatod kialakításában. Ez van folyamatban, mely itt és most történik!

A lényeg:

  • Ha a tested valamit nem tolerál, akkor tisztelettel, és alázattal szeretné közölni, hogy arra most egyideig (vagy végelg) nincs szüksége. Ezt tartsd tiszteletben, fogadd el, és teljesítsd kérését. Ez az együttműködő kapcsolat. Nem mindegy, hogy a testi folyamatokhoz milyen gondolatokat társítasz! Érzed, és érted ugye? Légy megértő önmagaddal!
  • Ha a testünk valamit igényel, akkor tisztelettel, és alázattal szeretné közölni, hogy arra most egyideig (vagy végleg) szüksége van. Lehetőségeidhez mérten fogadd el, és teljesítsd kérését. Ez az együttműködő szolgálat. A tested szolgál téged, és ezek által te is a testedet. Adok-kapok egyensúlyba kerül először bent, majd észre fogod venni, hogy kint is (idővel)! Légy türelmes önmagaddal!