A Test-Kapcsolat kialakítása

A visszajelzéseknek – amiket kaptam – köszönhető, hogy megíródott ez a bejegyzésem!

A visszajelzésekből is látszik, hogy az egyénre szabok mindent, és nincs sablon. Ámbár ugyanazt teszem, mégis a megélések, az érzések, érzetek teljesen egyediek! Most elárulok egy titkot: ahogy olvastam a visszajelzéseket rájöttem, hogy ki, mit írt arról, hogy mit kapott érzésben, tudatosodott bennem, hogy én is pont azt élem meg általuk.

Bár adtam a vendégeimnek a visszajelzésekhez szempontokat, mégis főleg érzésekről jeleztek vissza, amit nagyon nagy dolognak tartok, mert a fizikai testen “dolgozunk”, de az érzésük dominál. Ebből is látszik, milyen fontos a test-kapcsolatunk, hogy az érzéseink tisztuljanak, mi által erősödik a test-tudat, nő az önismeret, ezzel együtt nő az önbizalom, jobban bízunk magunkban, magabiztosabbak leszünk, és kevésbé tudnak mások manipulálni. AZ A FONTOS SZÁMODRA, AMI NEKED JÓ! És ki tudja ezt a legjobban, mint TE! Ezért csak lélegezz! Teremtsd meg a kapcsolatod Önmagaddal, a testeddel!

Kérlek, lépésről lépésre haladj! Ne akard átugrani, vagy siettetni, mert nem lesz minőségi a kapcsolat. Önmagadon belül is(!) csak a legjobbat érdemled, ne érd be kevesebbel!

Csak hunyd be a szemed és érezd, ahogyan a levegő, az oxigén be-, majd kiáramlik a testedbe a tüdődön keresztül a testrészeidbe, és a szerveidbe! Csináld addig, amíg jól esik! Csináld a légzést abba a testrészedbe vagy szervedbe, amelyiknek a legnagyobb szüksége van rá! Addig, amíg jól esik! Kezd el csak egy szerveddel, aztán ha már könnyű, akkor bővítsd a fókuszod további szervekre, vagy testrészre. Így a fókuszod befelé, önmagadba irányul!

  1. Amikor már könnyen lélegzel így, – mindegy hogy ez 1 óra vagy 1 hét vagy 1 hónap – kezd el figyelni, hogyan lélegzel. Figyeld, hogy egyenletesen, és mélyen szívd be a levegőt, és egyenletesen, mélyen fújd ki. Kezd el számolni hány (elefánton keresztül: 1 elefánt, 2 elefánt stb.) másodpercig tart, amíg kilélegzel, és mennyi, amíg belélegzel. Így a tudatosan figyelmet adsz a tested működésének!
  2. Figyelj arra, hogy ugyanannyi másodperc legyen a belélegzés, mint a kilélegzés. A be-, és kilélegzés szépen, szünet nélkül menjen át egymásba. Gyakorold. Ez adja meg az egyensúlyt a testednek!
  3. Amikor már ez is természetesen, kontroll nélkül működik benned, kezd el a másodperceket egyszerre a ki-, és belégzésnél növelni. Fontos, hogy add meg magadnak a türelmet, add meg a testednek az időt, hogy a saját ütemedben fejlődj! Nincs jó vagy rossz. Nincs gyors vagy lassú. Csak a folyamat létezik, amit elindítottál magadban! Ha például 5 vagy akár 8 mp-vel kezdted, és már erőlködés nélkül megy, akkor lépj tovább +1 mp-cel. Így adod meg magadnak a minőségi fejlődést.
  4. Amikor eléred a 12 mp-es szintet, akkor már kvázi a mesterlégzést érted el, így beléptél a testkapcsolati ajtódon. Nincs semmi dolgod, csak lélegezni. Tedd ezt addig, amíg jól esik. Majd megtapasztalsz valamit… Létrejött a kapcsolat, az igazi kapcsolat a testeddel! Tudni fogod. Érteni fogod. Kommunikálni fogtok.

 

Ha ez is megvan, és úgy érzed tovább is tudnád/szeretnéd folytatni, akkor menj tovább a másodpercekkel. Ne! Kérlek NE erőltesd! Fogadd el, hogy annyi a jó neked amennyi, és ennyit tudsz kezelni! Ez nem verseny! Ezzel nem leszel se több, se kevesebb, mert pont olyan vagy, amilyennek lenned kell! Az, hogy mi van 12 mp után? Majd… egyszer… ha készen állsz! Néha meditációban magától megtörtént velem, és tovább mentem. Mégis úgy érzem, még van mit dolgoznom/kapcsolódnom a testemmel, hogy meghalljam, és azt tegyem, amire szüksége van. Én a minőséget választom, és szintén lépésről lépésre haladok. Biztosan sokan vannak, akik tudattalanul tudják ezt működtetni, de most akkor tudatosan is figyelhetnek rá!

Kapcsolódjatok Önmagatokkal. Ott van benned minden kérdésedre a válasz. Ott van minden, ami Te magad vagy. Csak a te kezedben van a kulcs. Csak a te tudod meghozni a döntést, és csak te tudsz tenni ezért! …bármit is írok ide! wink