Szembe nézni önmagunkkal

Miért érné meg szembenézni önmagunkkal?

 Sokan úgy éltünk, hogy nem dolgoztunk önmagunkon, csak kifelé éltünk. Most félünk szembenézni önmagunkkal, mert nem tudjuk mi vár ránk! Mit mutat az a bizonyos tükör, melyben meglátjuk igazi önmagunkat? Sokszor összetörtünk, majd valahogy átvészeltük, és mentünk tovább. Sokszor elestünk, de felkeltünk, és mentünk tovább. Ki így, ki úgy. És most itt a karantén, a bezártság, hogy végre legyen lehetőségünk, és időnk arra, amit eddig halogattunk. Ez csak egy döntés, de életed legfontosabb döntése! Rendbe akard hozni magadat, vagy sem? Ha rendbehozod magadat, akkor az életed is rendeződik. Ha az életed rendeződik, melyben rendben vagy, akkor a világ is rendeződik körülötted. Ha sok ember körül rendeződik a világ, akkor születik meg egy rendezettebb világ. Minél több a rendezett egy, annál nagyobb a rendezett egység!

De dönthetünk-e igazán saját sorsunkról, vagy eleve elrendeltetett minden. Sokak által vitatott, hogy van-e igazán szabad akarat! 

Fizikai szinten, azaz elme szinten úgymond szabad döntés van. A körülötted lévő történéseket szabad döntésed alapján megélheted pozitívan, vagy negatívan. Aztán eldöntheted, hogy tudsz-e, vagy akarsz-e azonosulni azzal, vagy sem. Ha igen, akkor csak annyit kell tenned, hogy figyelmet adsz neki, akkor energiát adsz, és azt erősíted. Ha nem adsz neki figyelemt, akkor nem adsz neki energiát, azaz nem erősíted. smiley Ha mégsem voltál elég éber, és már benne vagy, akkor eldöntheted, hogy szenvedője leszel, vagy a legtöbbet próbálod kihozni belőle (kilépsz, változtatsz a nézőpontodon  stb.). Továbbá elfogadod, hogy amit kihoztál belőle, az volt a legtöbb, ami tőled telt. Majd legközelebb jobban fog menni. Mindig van döntés, csak nem mindig vagyunk elég bátrak, szabadak! Mennyi mindent kell eldönteni, és minden döntésünk után a következményeket viselni! Ezeket könnyű leírni, és így leírva csak szavak, de ami mögötte, és benne van, az az élet maga. Az érzések, melyek időnként égig emelnek, és van úgy, hogy a földbe döngölnek. Az eredmények, melyek hol sikerbe, hol kudarcba torkolnak. Az újabb nekifutások, melyek néha úgymond "hazafutások". Hónapok. Évek. Évtizedek. Életek.

DÖNTÉS -- KÖVETKEZMÉNY -- FELELŐSSÉG, mely mindig a tiéd.

Még akkor is, ha nem te döntöttél, mert akkor te engedted át a döntést. És tudjuk, a nemdöntés is döntés! Addig, amíg ezt nem tanulod meg, sodródni fogsz. Kifelé mutogatni. Ha végre megérted, akkor kezdesz el befelé menni, és rendet tenni. Szembenézni önmagaddal, ami azon túl, hogy felfedezed önmagad, a saját felelősséged felvállalása is egyben. Az igazi felnőtté válásod kezdete életévedtől független.

Fizikai szinten a pozitív életszemlélet, segít. És ez nem badarság, hanem önmagunk teljes tisztelete, tele belső szabadsággal, és belső erővel. Érezni fogod, aztán majd megérted!

Lelki szinten létezik a szabad akarat a lélek leszületési terve által. Mikor ezt elmondták nekem... hát na! Csak megvontam a vállaimat, és azt mondtam / kérdeztem: - Biztos így van!? Mert belemerülni annyira nem szeretnék! Laikus, és sok nem laikus ember, vagy elme számára ez a nesze semmi fogd meg jól! Lehet, hogy így van, és lehet, hogy nem. Ez az, amit szintén érezni fog mindenki, aki belül dolgozik magán. Bizonyos határon túl a belső munka több, mint azt szavakkal ki lehetne fejezni. Aki mélyre ás, már érezni fogja, és ahogy megérzi, meg fog mindent érteni, melyeket szavakba önteni nehézkes.  

Szellemi szinten kapjuk meg a végtelen, és szabad tudást, mely az úgymond "Isteni részünket" valósítja meg az "Isteni terv" által, a tökéletes tudatosság maga. A fizikai, és lelki szintű szabadság kellő szintű megengedése, és működtetése nélkül, nem nyílik meg a szellemi szint. És ez csakis önmagunkon belül történik! Ezért is érdemes belül dolgozni magunkon, szembenézni önmagunkkal, a vélt démonainkkal, vagy akadályainkkal. (Az Isteni szó alatt egy magas tudatszinttel rendelkezőt értek, nem pedig bármely vallási irányzathoz tartozót.)

Lehetne egy PR szöveg is, de nem annak szánom: Testkapcsolat kialakításával is létre jöhet a belső kapcsolatod önmagaddal, ahol felfedezed önmagad. Belső fókuszod által elkerülhetetlenül kapcsolatba kerülsz a lelkeddel, miáltal a belső munka során ki fog alakulni a tisztelet, a hála, és az alázat önmagaddal kapcsolatban. Amikor valaki az önmagának megfelelő szinten ezt eléri, automaikusan hozzáfér a számára szükséges "szabad tudáshoz", mely 100%-ban illeszkedik saját energiamintázatához, képességeihez, és megvalósíthatja a lélektervét, mint az "Isteni terv" egységet építő részét. Ebben a magas tudatosságban minden úgy történik, hogy senki, és semmi nem sérül.

Minden életnek 3 célja van önmagában, és ehhez szüksége van egy környezetre, és a saját belső munkájára:

  1. Megismerni magát fizikai szinten.
  2. Megélni magát lelki szinten.
  3. Kiteljesedni szellemi szinten.