Gyakorlat önmagunk megismeréséhez

Halljuk sokszor a kérdést: – Te! Szerinted ez a nő/férfi szokott tükörbe nézni?

És tényleg, valaha elgondolkodtunk ezen a kérdésen? Voltam egy önmegismerést segítő tanfolyamon, és az egyik feladat az volt, hogy el kellett vonulni, mindenkinek külön-külön egyedül. és bele kellett nézni a tükörbe. Aki csinált már ilyet, az tudja, hogy nagyon nehéz, és fájdalmas belső munkát igényel, aki nem csinálta még ezt… próbálja ki.

Lehetőleg egyedül legyél. Kapcsold ki vagy némítsd le a mobilod, és ne is legyen abban a helységben (általában fürdőszoba), ahol ez végzed. Legyen a közeledben papír zsebkendő.
Nézz bele a tükörbe, egyenesen a szemedbe. Csak a szemedbe nézz, sehova máshova, és kezdj el beszélni, ha úgy érzed van mit. Ha nem akkor csak nézz a szemedbe, csak nézz a saját szemedbe.
Ha nem is beszélsz, akkor is legalább 15-20 percig csináld.
Ez nem az a gyakorlat, amit az ember minden héten végez…

Minden amit teszel, vagy nem teszel, amit mondasz, vagy nem mondasz, amit érzel… mind-mind te magad vagy! Amit akarsz, és tudsz, engedd el! Amire készen állsz, bocsájtsd meg! Minden alkalommal a végén találj valamit magadon, magadban, ami pozitív… mert van!

Kis segítség:

Amin tudok alakítani/befolyásolni/kontrollálni magamban:

  • hozzáállásom, viselkedésem, gondolataim, mások tisztelete, tudatosságom, céljaim, jó szándékom, felelősségem, időbeosztásom, erőfeszítésem, segítőszándékom, szavaim, tetteim – TE döntöd el kinek, mennyit, hogyan (magad felé is!).

Amin nem tudok alakítani/befolyásolni/kontrollálni:

  • mások gondolatai, érzései, viselkedése és véleménye;
  • kik a rokonaim, hová születtem, mi a származásom;
  • időjárás, idő múlása, vagy bármi, ami már megtörtént; … de az erre adott negatív reakcióidat, érzéseidet, benyomásaidat mindig át tudod fordítani pozitívvá… idő kell hozzá, őszinte belső munka kell hozzá!